Over mij

Sinds 15 september 2017 ben ik in dienst van het Drugspastoraat Amsterdam. Daarvoor was ik predikant van de Protestantse Gemeente Nuenen en de Protestantse Gemeente Boxmeer. In een nog verder verleden was ik redacteur bij de IKON.

Naast deze betaalde functies ben ik bestuurslid bij de Stichting G.G.D van Hardenbroek tot de Kleine Lindt en Stichting Cultuurfonds Nico en Zingra Nagtegaal-Geerts. Ook ben ik ambassadeur van de Voedselbank Nuenen. Verder maakte ik 14 jaar deel uit van de redactie van oecumenisch maandblad Open Deur.

Je kunt je reactie achterlaten op deze pagina’s maar mij ook mailen: pastor@pgn-nuenen.nl

4 gedachten over “Over mij

 1. net het boekje ontvangen “‘ Oog in oog ” wat een mooie gedichten van u staan er in.
  Tijdens de crematie van mijn dochter heb ik een van u gedichten voorgelezen..
  n.l. “DE ZWAAN” dit wilde ik even kwijt aan u..liefs…Joke Toet-Herlaar..

 2. Goedemiddag, gisteren hoorde ik iets over een hertaling van de bijbel met een leuke uitleg over de kribbe….kunt u mij zeggen over welk nieuwe boek het gaat.
  Dank.

  • Dag Sarie,

   Bedankt voor je reactie. Het gaat niet om een hertaling van de bijbel, hoor. Het gaat om wat bepaalde woorden in de grondtekst feitelijk betekenen (voor zover we dat kunnen nagaan). Het Griekse woord dat wij altijd met ‘kribbe’ vertalen, betekent letterlijk zoveel als ‘bak’. Je zou dan kunnen denken aan een voederbak voor dieren, maar zo’n houten bak werd ook wel gebruikt om brood in te bewaren. En als zo’n brood warm en wel uit de oven kwam, werd het in een doek gewikkeld om uit te wasemen. Dat wat wij kribbe noemen was dus een soort broodtrommel. Een bak om eten in te bewaren. Dat Jezus in die bak gelegd wordt, geeft dus aan wat hij wil zijn: Brood voor de wereld. Aanstaande zondag vertel ik daar ook over op NPO 1 tussen 9.30 en 10.30 uur in de talkshow van Rick Nieman. Hartelijke groet, Christien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s